Amandelpasta

Deze amandelpasta is lekker vol van smaak en heerlijk smeuïg. De lekkerste én meest gezonde pasta maak je zelf! Recept voor 200 gram pasta, met legio variatiemogelijkheden. Heerlijk op brood, maar ook te gebruiken in andere gerechten zoals noten-dadelballen met kaneel en honing of in ijs, zoals bananenijsjes. Amandelen met velletje geven een lichtbruine amandelpasta, zonder velletje krijg je witte amandelpasta.

Ingrediënten Materialen
  • hakmixer
  • pot met deksel, 200 gram

Bereidingswijze

  1. Doe de amandelen in de hakmixer (of keukenmachine) en mix 1 minuut goed door. Ze worden dan kruimelig. Voeg 2 tl arachideolie toe en mix door tot de olie in de amandelen wat gaat ‘werken’ en het smeuïger begint te worden. Voeg nogmaals 2 tl arachideolie toe en mix verder. De korrelige amandelen aan de zijkant in de hakmixer even losmaken, zodat deze ook goed meegemalen worden. Blijf doormixen tot het een smeuïg geheel is. Dit duurt in totaal wel bijna 10 minuten. Let dus goed op dat de hakmixer niet oververhit raakt. Zet desnoods het apparaat uit tot het weer geheel is afgekoeld. Als het mengsel te droog blijft, kun je eventueel je nog 1 of 2 tl arachideolie toevoegen. Kijk bij de variatietip voor andere varianten.
  2. Doe de amandelpasta in een met deksel afsluitbare pot.

Bewaartip

  • Bewaar de amandelpasta in de glazen pot met deksel buiten de koelkast, zodat deze smeuïg blijft. De zelfgemaakte amandelpasta is anderhalve week houdbaar.
  • Deze zelfgemaakte pasta blijft lang smeuïg. Mocht er toch wat olie komen bovendrijven, dan kun je dit gewoon doorroeren.

Variatietip

  • Gebruik je amandelen met velletje eromheen dan krijg je lichtbruine pasta. Wil je witte amandelpasta dan gebruik je geblancheerde noten. Laat dan de onbewerkte amandelen een nacht in water weken. De volgende dag haal je het schilletje eraf en laat je ze drogen of eventueel kort roosteren in een koekenpan om ze te drogen.
  • Voeg 1 el cacaopoeder toe aan het einde en mix nogmaals een minuut goed door voor chocolade-amandelpasta.
  • Wil je de amandelpasta zoeter? Voeg dan een kleine ½ el honing of 2 tl kokosbloesemsuiker toe aan het einde en mix nogmaals een halve minuut door.
  • Voeg een klein snufje zeezout toe.
  • Voeg 1 tl kaneel toe voor een apart smaakje.
  • Voeg 1 el pompoenpitten en/of 1 el zonnebloempitten toe.
  • Voeg naast amandelen andere noten toe; alle variaties zijn mogelijk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s