Noten-dadelballetjes met kaneel en honing

on

Een lekkere snack van cashewnoten, zelfgemaakte amandelpasta, dadels, pompoenpitten, chiazaad, honing en kaneel. Je moet niet bang zijn voor vieze handen, maar het levert wel een lekker en gezond tussendoortje op! Ongeveer 20 energiebommetjes.

Ingrediënten Materialen

notendadelballetjes.jpg

Bereidingswijze

  1. Maak de amandelpasta. Je hebt voor dit recept maar weinig nodig, maar gezien de mogelijkheden van de amandelpasta kun je net zo goed de volledige hoeveelheid aanhouden.
  2. Doe de cashewnoten, pompoenpitten en het chiazaad in de hakmixer en ongeveer 2x 10 seconden tot alles verkruimeld is, zonder dat het zo fijn is geworden als meel.
  3. Knip de dadels in kleine stukjes en voeg toe aan de hakmixer. Voeg de kaneel, honing en amandelpasta toe en mix ongeveer 2 minuten door tot er een kleverig mengsel ontstaat.
  4. Haal een handje van het mengsel eruit en duw bijeen en maak rond tot er een balletje ontstaat. Doe dit vervolgens ook met de rest van het mengsel. Je krijgt zo ongeveer 20 balletjes, maar je kunt ze net zo groot of klein maken als je wilt.
  5. Leg de balletjes 1 uur in de vriezer, zodat ze hard worden. Leg ze daarna in de koelkast.

Bewaartip

  • Bewaar de noten-dadelballetjes in een luchtdicht bakje in de koelkast. De balletjes zijn zo zeker twee weken houdbaar.
  • De noten-dadelballetjes kunnen ook worden ingevroren. Wikkel ze dan per stuk in vershoudfolie, dan kun je de gewenste hoeveelheid telkens zo’n 3-4 uur voor gebruik uit de vriezer halen (en bijvoorbeeld meenemen naar je werk).

Variatietip

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s