Dadelstroop

on

Je kunt dadelstroop makkelijk zelf maken, zowel met Medjool dadels als gewone dadels. Door ze even te weken in water en vervolgens te pureren, krijg je een perfect alternatief voor honing, maple syrup of andere natuurlijke zoetstoffen. Je kunt de dadelstroop 1:1 vervangen. Recept voor 500 ml dadelstroop.

Ingrediënten Materialen
  • 250 gram dadels
  • 300 ml heet water
  • hakmixer
  • glazen pot
    met deksel,
    ≥ 500 ml

Bereidingswijze

  1. Doe de (ontpitte) dadels met heet water in de hakmixer.
    Laat zeker 10 minuten staan, zodat de dadels zacht worden.
  2. Pureer de dadels in tot een dikke stroop. That’s all!
  3. Bewaar de dadelstroop in een glazen pot met deksel in de koelkast.

Bewaartip

  • Bewaar de dadelstroop, nadat deze geheel is afgekoeld, in een schone glazen pot met schroefdeksel in de koelkast. De dadelstroop is zeker twee weken houdbaar. Voeg 1½ tl citroensap toe om de houdbaarheid te verlengen (zeker vier weken).
    Als je de potjes vooraf hebt uitgekookt, is het mogelijk om de dadelstroop langer te bewaren; tot zo’n 3 maanden op een koele en donkere plek buiten de koelkast.
  • Als de dadelstroop geheel is afgekoeld is deze dikker. Je kunt de dadelstroop voor gebruik even loskloppen met een lepel. Mocht de dadelstroop na afkoelen te dik zijn, om bijvoorbeeld te verwerken in of over gerechten, dan kun je hem au bain-marie wat verwarmen tot ie meer vloeibaar is of beetje voor beetje wat water toevoegen en dit goed doorroeren.

Variatietip

  • Dadelstroop is ook heerlijk in de yoghurt of over ijs.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s