Zalm met mosterd en bruine suiker

on

Simpel en snel klaar: zalm met mosterd en bruine suiker. Een heerlijke combi! Makkelijk en snel gemaakt. Voor op de bbq of in de oven. Voor 2 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 2 stukken zalm met huid
  • 2 el Dijon mosterd
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • ovenschaal of
    geweekte grillplank
  • keukenkwast
  • bbq of oven

Bereidingswijze

  1. Bij gebruik van een grillplank: leg de grillplank een avond tevoren in een bak of emmer met water om te weken.
  2. Leg de stukken zalm op de huid op de grillplank of in een ovenschaal. Smeer de stukken zalm aan de bovenzijde en zijkanten met een keukenkwast flink in met de mosterd. Strooi de bruine suiker eroverheen.
  3. Gaan ze op de barbecue? Bak ze dan in 20 minuten. Aangezien de hitte van de barbecue behoorlijk kan verschillen, check na 15 minuten of ze wellicht al klaar zijn. De zalm is gaar als ze lichtroze zijn en net boven de huid wat wit krijgen. Maak je gebruik van de oven? Bak ze dan in 20 minuten iets onder het midden in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s