Frambozen-marshmallow cheesecake

Frambozen-marshmallow cheesecake. No-bake taart boordevol frambozen met een vleugje limoen en vanille. Op een koekjesbodem met een vleugje speculaas een cheesecake van marshmallows met verse roomkaas, slagroom en kwark.

Ingrediënten Materialen

frambozen-marshmallowcheesecake-taartpunt.jpg

Bereidingswijze

Laat van tevoren de roomkaas op kamertemperatuur komen door het buiten de koelkast te leggen.

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier en knip het restant af. Vet de randen van de springvorm in met de lik rijstolie.
  Breek de biscuits in stukken, voeg de koekkruiden toe en verkruimel de biscuits met een hakmixer. Geen hakmixer in huis? Gebruik een staafmixer of doe de koeken in een plastic zak en rol er met een deegroller overheen.
  Smelt op een laag vuur de roomboter in een steelpan. Roer de koekkruimels er doorheen. Bedek met het mengsel de bodem van de springvorm. Maak met de bolle kant van een lepel glad en druk goed aan. Maak de steelpan schoon.
 2. Hou 9 (mooie) frambozen apart voor de garnering.
  Verwarm in de steelpan de rest van de frambozen met de kristalsuiker en vanillesuiker. Breng aan de kook, roer met een spatel ondertussen door en zet daarna het vuur uit. Zet apart.
  Maak je gebruik van diepvries frambozen? Doe dan 2 geweekte blaadjes gelatine in de steelpan nadat je deze apart hebt gezet en de frambozenpuree wat is afgekoeld.
 3. Hou 9 marshmallows apart voor de garnering.
  Verwarm 80 ml slagroom met 20 ml water met de rest van de marshmallows in een grote pan op een zacht vuur (niet laten koken!). Blijf constant met een spatel roeren tot het een klontvrij mengsel is. Haal daarna van het vuur.
 4. Pers de limoen uit. Doe het limoensap in een grote mengkom.
  Voeg de roomkaas en magere kwark toe en roer met een spatel of lepel glad.
  Voeg het marshmallow-mengsel toe en spatel dit er goed doorheen.
 5. Klop de 270 ml slagroom zo goed als stijf; iets dikker dan yoghurtdikte.
  Spatel de slagroom door het marshmallow-roomkaasmengsel tot er een klontvrij geheel ontstaat.
 6. Schenk of schep een derde van het marshmallow-roomkaas-slagroommengsel in de springvorm en strijk met de spatel glad.
 7. Voeg de helft van de frambozenpuree bij het marshmallow-roomkaas-slagroommengsel. Schenk of schep weer een derde in de springvorm en strijk met de spatel glad.
 8. Voeg de andere helft van de frambozenpuree toe aan het marshmallow-roomkaas-slagroommengsel en schenk of schep dit vanuit het midden in de springvorm. Haal de spatel wat door de taart zodat je een gemarmerd effect krijgt.
 9. Zet zeker 4 uur in de koelkast om de taart op te laten stijven.
 10. Verwarm 20 ml water in de steelpan en zet hier de 9 achtergehouden marshmallows in. Haal ze op het moment dat ze aan de onderkant beginnen te smelten met je hand uit de pan en verdeel ze over de taart. Garneer tenslotte de taart met de achtergehouden 9 frambozen.
 11. Haal eerst een warm mesje langs de rand van de springvorm. Verwijder daarna voorzichtig de ring van de springvorm. Snij daarna aan en serveer.

frambozen-marshmallowcheesecake-met taartpunt.jpg

Bewaartip

 • Maak je deze taart een dag van tevoren? Dat kan heel goed! Dan weet je ook zeker dat ie goed is opgesteven. De garnering (stap 10), kun je wel beter op de dag zelf erop doen.
 • Bewaar deze no bake frambozen-marshmallowtaart afgedekt (bijvoorbeeld door folie over de springvorm te spannen) in de koelkast; hij is zeker een week houdbaar.
 • Je kunt (overgebleven) marshmallowtaart prima invriezen. Doe dit op de dag van maken. Laat in de springvorm bevriezen. Wikkel daarna de taart in folie en verpak met een plastic zak; dan komt er geen vocht of lucht in. De taart kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Een paar uur voor gebruik weer uit de vriezer halen en langzaam, in de koelkast, afgedekt laten ontdooien.

Variatietip

 • Vervang de limoen door citroen, zodat je in plaats van limoensap werkt met citroensap.
 • Het is niet noodzakelijk om limoen of citroen toe te voegen, maar dit zorgt wel voor een lekkere frisse smaak.
 • Garneer de marshmallowcheesecake bovenop met slagroom. Doe dit pas net voor het serveren. Dit kun je aanvullen met garnering van een paar takjes munt.
 • Vervang de frambozen door ander fruit, bijvoorbeeld aardbeien.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s