Limoen-olijfoliedressing

Frisse limoen-olijfoliedressing met honing en zwarte peper. Uitermate geschikt voor een fruitsalade of groentesalade. Eenvoudig en snel te maken.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Was en rasp de limoen om de rasp van deze limoen te gebruiken voor (nieuwe) limoenrasp met honing.
    Pers de limoen uit. Doe het limoensap (je hebt ongeveer 4 el nodig) in een mengkommetje.
    Voeg de honing, limoenrasp met honing, de zwarte peper en het snufje zeezout toe. Klop met een garde door.
  2. Giet de olijfolie er lepel voor lepel in een dunne straal bij, terwijl je blijft kloppen. Klop net zolang tot het mengsel wat dikker is geworden.
  3. Verdeel over de salade en schep goed door.

Bewaartip

Niet alles nodig? De limoen-olijfoliedressing is afgedekt in de koelkast zeker een week houdbaar.

Variatietip

  • Giet als dressing over gebakken of gegrilde zalm (waar je alleen wat zwarte peper en een snufje zout op hebt gedaan), net voor je deze serveert.
  • Wil je een intense limoensmaak? Vervang dan de olijfolie door zonnebloemolie, dat een meer neutrale smaak heeft.
  • Voeg 1 klein teentje fijngesnipperde knoflook toe.
  • Geen limoenrasp met honing klaar? Voeg dan 2 tl limoenrasp toe en gebruik 1 ruime el in plaats van 1 el honing.
Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. digitalekeuken schreef:

    Ben benieuwd hoe dat smaakt! Ga het zeker een keer proberen

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s