Noten granola

Heerlijk crunchy granola van havermout en havervlokken met walnoten, hazelnoten, paranoten, amandelen, pinda’s, zonnebloempitten, pompoenpitten, met cacao en een vleugje kaneel. Natuurlijk gezoet. Snel, makkelijk, ontzettend lekker én heel gezond!

Ingrediënten Materialen

Dit recept is voor een flinke hoeveelheid (± 1 kilo) en kan uiteraard desgewenst worden gehalveerd.

Bereidingswijze

  1. Maak zelf een mengsel van in totaal 400 gram walnoten, hazelnoten, paranoten, amandelen, pinda’s en hak ze grof.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Doe de havermout, havervlokken, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en gemengde noten in een mengkom. Voeg de palmsuiker, kaneel en cacaopoeder toe en meng met een lepel goed door elkaar. Voeg de arachideolie, ahornsiroop en het water toe en meng nog een keer goed door.
  5. Schep het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat, spreid gelijkmatig uit en druk goed aan.
  6. Zet 25 minuten onderin de op 175 graden voorverwarmde oven. Schep na 15 minuten het mengsel een keer goed om en druk dan weer goed aan.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola op het bakblik volledig afkoelen.
    Doe daarna pas in de bewaarpot(ten) of bak(ken).

noten granola-bakblik.jpg

Bewaartip

Bewaar de granola in een luchtdichte doos, trommel of pot bij voorkeur op een donkere plek. De granola is een maand houdbaar.

Variatietip

  • Je kunt de grove havermout vervangen door gewone havermout of havervlokken; je krijgt dan uiteraard een ‘fijnere’ granola.
  • Voeg, na het afkoelen rozijnen, krenten en/of cranberry’s toe.
  • Voeg, na het afkoelen, klein geknipte gedroogde abrikozen, vijgen, pruimen en/of dadels toe.
  • Voeg, voor je het mengsel in de oven doet, andere zaden toe, zoals chiazaad, sesamzaad of hennepzaad.
  • In plaats van ahornsiroop kun je ook honing gebruiken.
  • Vervang de kaneel door koekkruiden.
  • Probeer ook eens de andere cruesli’s en granola’s, zoals tahin granola of pindakaas granola.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s