Balsamicodressing met honing en mosterd

Een balsamicodressing die zowel te gebruiken is als marinade ofwel glazuur voor vlees of vis of te gebruiken is als dressing in een salade. Smaakt erg goed in combinatie met bijvoorbeeld zalm met een salade zoals de simpele salade van ijsbergsla en bosui. Balsamicosiroop, honing, mosterd, knoflook en olijfolie met oregano en wat zwarte peper.

Ingrediënten Materialen
  • ½ kleine el extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • kleine ½ el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 60 ml balsamicosiroop
  • ½ ruime el mosterd
  • 4 draaien zwarte peper
  • 2 draaien zeezout
  • 4 tl oregano

Bereidingswijze

  1. Pel de teentjes knoflook en snij fijn.
    Doe de olijfolie in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat zo’n 3 minuten bakken.
  2. Voeg de witte wijnazijn, honing, balsamicosiroop, mosterd, zout en zwarte peper toe. Laat zo’n 5 minuten pruttelen tot de saus licht is ingedikt en je een glazuur krijgt.
  3. Haal het steelpannetje van het vuur, voeg de oregano toe en meng goed door.

Bewaartip

Deze dressing is in een afgesloten plastic bakje in de koelkast een week houdbaar.

Variatietip

Deze balsamicodressing kan dus zowel als marinade op vlees en vis als in een salade als dressing worden gebruikt. Zoals zalm in balsamicodressing, samen met een simpele salade van ijsbergsla en bosui (vervang dan de yoghurtdressing door deze balsamicodressing; zie foto hieronder); voeg aan de salade eventueel 1 rode paprika en/of 1 kleine el zoete chilisaus toe.
zalm met salade in balsamicodressing met avocado-eiersaus.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s