Frambozenmousse

Gezonde frambozenmousse van yoghurt met frambozen. Boordevol frambozen, met een vleugje vanille, een klein beetje wilde perzik en gegarneerd met amandelen en pure chocolade. Zónder slagroom; licht natuurlijk gezoet. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • mengkommen
  • hakmixer
  • steelpan
  • 4 glazen of
    glazen kommetjes

Bereidingswijze

  1. Leg de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat zeker 5 minuten weken.
  2. Was de frambozen.
    Leg er 6×4=24 apart voor de onderlaag.
    Leg er 4×4=16 apart voor de tussenlaag.
    Hou er 12 ‘gave’ frambozen apart voor de garnering bovenop en leg deze in de koelkast.
    Doe de rest van de frambozen in de hakmixer (het pureren kan natuurlijk ook met een staafmixer). Voeg de honing en het vanillepoeder aan de frambozen in de hakmixer toe. Pureer de frambozen zeker een minuut lang met de hakmixer tot alles geheel gepureerd is.
  3. Doe 3 el van de frambozenpuree in een steelpan en doe de rest in een mengkom. Verwarm de frambozenpuree in de steelpan op een laag vuurtje; laat het niet koken, maar roer wel een beetje door. Haal de steelpan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes wat uit, voeg toe aan het mengsel en laat de gelatine oplossen.
    Voeg, nadat de gelatine geheel is opgelost en het mengsel een beetje is afgekoeld, het frambozenmengsel in de steelpan toe aan de frambozenpuree in de mengkom.
    Voeg de halfvolle yoghurt toe en roer goed door. Zet de mousse in de koelkast om wat op te stijven.
  4. Leg in ieder glas onderin een laagje van de 6 achtergehouden frambozen voor de onderlaag.
    Schenk of schep daarna iets minder dan de helft van de frambozenmousse in de glazen.
    Was en snij de wilde perzik in kleine blokjes en verdeel over de glazen.
    Leg de tussenlaag van de 4 frambozen per glas aan de buitenzijden van de glazen.
    Schenk of schep het restant van de frambozenmousse in de glazen en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Voor het serveren:
    Hak de pure chocolade en amandelen grof. Garneer de met mousse gevulde glazen met de gehakte pure chocolade en amandelen en tenslotte de achtergehouden 4 frambozen per glas en serveer.

Variatietip

  • De halfvolle yoghurt kun je vervangen door Griekse yoghurt.
  • De wilde perzik kun je vervangen door gewone perzik, nectarine of abrikoos.
  • Vervang de amandelen door een laagje zelfgemaakte cruesli als garnering bovenop.
  • Vervang de frambozen door ander fruit: aardbeien voor aardbeienmousse, abrikozen voor abrikozenmousse, appel, banaan, mango, pruimen of blauwe bessen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s