Kruidige zalm met dille, paprika en komijn

Makkelijk en snel recept voor heerlijk kruidige zalm uit de oven. Zalm, gekruid met gerookt paprikapoeder en komijn met daarbovenop een jasje van dille met een vleug citroen. Geserveerd met gepofte knoflook. Voor 3 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 3 stukken zalm met huid
  • 3 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 5 draaien zwarte peper
  • 5 takjes verse dille
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1½ el extra virgine olijfolie
  • grote ovenschaal
  • oven

Bereidingswijze

  1. Haal de zalm 20 minuten van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Ris en knip of snij de dilletakjes fijn.
  4. Doe de extra virgine olijfolie in een grote ovenschaal. Haal de stukken zalm door de olie heen, zodat de hele zalm bedekt is met olijfolie.
  5. Strooi het gerookt paprikapoeder over de stukken zalm heen. Strooi daarna komijn over de zalm. Verdeel of smeer de kruiden desnoods met een lepeltje over de stukken zalm heen, zodat de kruiden goed worden verdeeld. Strooi zwarte peper eroverheen. Verdeel daarna de dille over de stukken zalm.
  6. Rol de citroen over je werkblad en snij de citroen in parten. Verwijder, indien aanwezig, de zaden. Knijp de parten lichtjes uit over de zalm en leg ze daarna tussen de zalm in de ovenschaal. Leg de teentjes knoflook ongeschild in de ovenschaal.
  7. Bak de zalm in de op 200 graden voorverwarmde oven 20 minuten.
  8. Haal de zalm uit de oven en serveer met de gepofte knoflook erbij. Knijp nog wat citroensap over de zalm uit.

Variatietip

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s