Frambozen-ricottataart

Een caketaart van ricottadeeg met (diepvries) frambozen en een vleugje vanille. Makkelijk en snel te maken.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen door hem zeker 2 uur voor de bereiding buiten de koelkast te leggen. Laat wel de frambozen tot gebruik in de vriezer zitten!

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en knip het restant af. Vet de randen van de springvorm in met de lik roomboter of rijstolie.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Zeef de tarwebloem boven een mengkom en weeg daarbij gelijk af.
    Voeg het bakpoeder, zeezout, de basterdsuiker en vanillesuiker toe en meng met een lepel door elkaar.
  4. Doe de roomboter in een grote mengkom.
    Voeg de ricotta en de eieren toe en mix met de mixer tot een egaal mengsel; de ricotta blijft wat ‘klonterig’, maar dat is geen punt.
  5. Voeg het tarwebloemmengsel toe aan het ricottamengsel en schep met een spatel goed door tot een goed gemengd beslag.
  6. Schep twee derde van het beslag in de springvorm.
    Haal de frambozen uit de vriezer. Hou er 25 apart voor de bovenlaag. Verdeel de rest (ongeveer 165 gram) van de diepvries frambozen over het beslag in de springvorm en roer deze met de spatel voorzichtig door het beslag.
  7. Schep de rest van het beslag erover heen. Leg de 25 achtergehouden frambozen erbovenop en duw ze heel licht in het beslag.
  8. Zet de springvorm 1 uur iets onder het midden in de op 170 graden voorverwarmde oven.

Bewaartip

  • Bewaar de frambozen-ricottataart in de koelkast. Dan is ie zeker een week houdbaar.
  • Je kunt (overgebleven) frambozen-ricottataart prima invriezen. Doe dit op de dag van maken. Wikkel de taart in folie en verpak daarna met een plastic zak; dan komt er geen vocht of lucht in. De taart kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Een paar uur voor gebruik weer uit de vriezer halen, in de koelkast afgedekt laten ontdooien en klaar!

Variatietip

  • Vervang de diepvries frambozen door ander fruit, bijvoorbeeld bosvruchten, aardbeien of blauwe bessen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s