Lemon curd cake

Citroencake met een citroentopping. Wel voor mensen die liefhebber zijn van citroen. Gevuld met zelfgemaakte lemon curd en ook een topping met citroenrasp en citroensap.

Ingrediënten Materialen
Cake


Topping

  • 1 biologische citroen:
      • citroenrasp
      • 2 el citroensap
  • 2 el kristalsuiker

Bereidingswijze

Haal de roomboter zeker twee uur van tevoren uit de koelkast, zodat deze zacht is en makkelijk te verwerken. Laat ook de eieren op kamertemperatuur komen. Maak vooraf ook de lemon curd, zodat deze voldoende is afgekoeld.

  1. Maak eerst de lemon curd en laat deze bijna geheel afkoelen
  2. Vet de bodem en korte zijden van het cakeblik licht in met het mespuntje roomboter. Bekleed de bodem en lange zijden van het cakeblik met bakpapier en knip het restant af.
  3. Zeef de tarwebloem boven een mengkom en weeg daarbij gelijk af.
    Voeg het bakpoeder toe en meng door elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  5. Doe de zachte roomboter in een mengkom.
    Voeg de kristalsuiker en lemon curd toe en mix met de mixer even door.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.
  6. Voeg in 2 delen de tarwebloem toe en mix goed door tot een egaal beslag.
  7. Schep het beslag in het cakeblik. Haal alles er met de spatel goed uit en strijk de bovenzijde een beetje glad.
  8. Zet het cakeblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak 1 uur.
  9. Haal het cakeblik uit de oven (laat de cake in het cakeblik zitten) en maak direct de topping:
    Rasp 1 biologische citroen boven een mengkommetje. Voeg 2 el citroensap en 2 el kristalsuiker toe en meng goed door. Schenk het mengsel over de bovenzijde van de warme cake en strijk dit met een keukenkwastje uit.
  10. Laat de cake een beetje afkoelen en verwijder daarna de cake uit het cakeblik.

Bewaartip

  • Je kunt de lemon curd cake prima daags tevoren maken. Bewaar de cake afgedekt op een koele plek (kelder of zolder). De cake is zeker een week houdbaar.
  • Hou je een stuk over? Deze citroencake kun je prima invriezen. Verpak de cake goed en bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

Variatietip

  • Gebruik het beslag om er muffins van te maken; in totaal 18 stuks. Breng de baktijd dan terug naar maximaal 40 minuten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s