Bramenkwarktaart

Frisse en smakelijke no-bake kwarktaart vol met bramen, met slagroom en een vleug vanille. Op een koekjesbodem met wat koekkruiden.

Ingrediënten Materialen
  • springvorm, 20 cm
  • bakpapier
  • mengkommen
  • steelpannetje
  • hakmixer
  • mixer
  • pannenlikker
  • spuitzak
  • kartelvormige
    spuitmond

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier en knip het restant af.
    Vet de randen van de springvorm in met de lik rijstolie of roomboter.
  2. Breek de biscuits in stukken, voeg de 2 tl koekkruiden toe en verkruimel de biscuits met de hakmixer. Geen hakmixer in huis? Gebruik een staafmixer of doe de koeken in een plastic zak en rol er met een deegroller overheen.
  3. Smelt op een laag vuur de roomboter in een pannetje. Haal van het vuur, roer de koekkruimels er doorheen.
    Laat zo’n 2 minuten een beetje afkoelen.
    Bedek met het mengsel de bodem van de springvorm. Maak met de bolle kant van een lepel glad en druk goed aan. Laat de bodem in de springvorm afkoelen in de koelkast.
  4. Week 3 en 5 blaadjes gelatine in bakjes met ruim koud water.
  5. Doe de 175 ml slagroom in een mengkom. Voeg de kristalsuiker en vanillesuiker toe en klop met de mixer de tot yoghurtdikte.
  6. Doe de kwark in een (andere) mengkom. Voeg driekwart van de (zo dik mogelijke) bramengelei toe en meng met een spatel door elkaar.
  7. Doe 2 el kwark in een steelpannetje. Verwarm op een laag vuur.
    Knijp de 3 blaadjes gelatine uit en voeg toe. Laat de gelatine oplossen. Voeg dit mengsel toe aan de kwark met bramengelei en meng met de spatel goed door elkaar.
  8. Spatel de slagroom er voorzichtig doorheen.
  9. Doe 2 el bramengelei in een steelpannetje. Verwarm op een laag vuur.
    Knijp de 5 blaadjes gelatine uit en voeg toe. Laat de gelatine oplossen. Voeg dit mengsel toe aan de bramengelei.
  10. Schenk de helft van het kwark-slagroommengsel over de koekbodem;
    schenk daarna de bramengelei eroverheen;
    schenk tenslotte het restant van het kwark-slagroommengsel eroverheen. Gebruik de pannenlikker om alles uit de mengkom te krijgen.
  11. Laat de kwarktaart minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast.
  12. Verwijder de ring van de springvorm. Klop de 75 ml slagroom met ½ el suiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak met kartelvormig spuitmondje en spuit toefjes slagroom op de taart. Snij aan en serveer.

bramenkwarktaart-bovenzijde

Bewaartip

  • Maak je deze taart een dag van tevoren? Dat kan heel goed! De garnering kun je het beste net voor serveren erop doen.
  • Bewaar deze no bake bramenkwarktaart afgedekt in de koelkast; hij is zeker een week houdbaar.
  • Je kunt (overgebleven) bramenkwarktaart goed invriezen. Doe dit op de dag van maken. Laat in de springvorm bevriezen. Wikkel daarna de taart in folie en verpak met een plastic zak; dan komt er geen vocht of lucht in. De taart kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Een paar uur voor gebruik weer uit de vriezer halen en langzaam, in de koelkast, afgedekt laten ontdooien.

Variatietip

  • Vul de garnering aan met een paar takjes munt.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s