Tuinerwten met bosuitjes

Simpel maar lekker bijgerecht voor 4 personen van diepvries tuinerwten met fijngesneden bosui en een vleugje munt. Het staat in een handomdraai op tafel. Heerlijk bij bijvoorbeeld zalmgerechten.

Ingrediënten Materialen
  • 300 gram diepvries
    tuinerwten
  • 1½ tl munt
  • ½ bosje bosuitjes (±3 stuks)
  • 2 el arachideolie
  • kookpan
  • vergiet

Bereidingswijze

  1. Snij de bosui in dunne ringen.
  2. Haal de gewenste hoeveelheid tuinerwten uit de vriezer. Kook de tuinerwten in 2 minuten gaar, giet ze af en doe in een serveerschaal.
  3. Voeg 2 el arachideolie toe. Voeg de gesneden bosuitjes toe. Meng dit met een lepel door elkaar. Strooi de munt eroverheen. Schep even door elkaar en serveer; bijvoorbeeld met zalm met honing-mosterdsaus en tijm (zie foto onderaan).

Bewaartip

Hou je over? Bewaar het afgedekt in de koelkast. Het restant kun je prima de volgende dag in bijvoorbeeld een wokschotel gebruiken.

Variatietip

  • Geen arachideolie in huis? Gebruik een andere neutrale olie, zoals rijstolie.
  • Uiteraard kunnen ook verse tuinerwten of verse munt gebruikt worden.

Zalm met honing-mosterdsaus met tijm & tuinerwten met bosuitjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s