Zalm met honing-mosterdsaus en tijm

Zalm in een marinade van honing-mosterd met tijm en rode ui. Makkelijk, snel en erg smakelijk visgerecht. Bedekt met deze saus wordt de zalm heel erg mals. Kan zowel op de bbq als in de oven worden bereid. Voor 2 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 2 stukken zalm met huid
  • 4 el honing
  • 1 el mosterd
  • 1 el tijm
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 rode ui

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snipper de rode ui.
  3. Doe de honing in een mengkommetje. Voeg de mosterd, tijm en cayennepeper toe. Roer met een lepeltje goed door elkaar.
  4. Dep de zalm met een vel keukenpapier droog. Leg de zalm in een ovenschaal, met de huid naar beneden. Giet de honing-mosterdsaus eroverheen.
    Strooi de gesnipperde rode ui eroverheen en zet 20 minuten onderin de op 180 graden voorverwarmde oven.

Variatietip

  • Serveer bijvoorbeeld met tuinerwten met bosuitjes (zie foto hieronder).
  • Leg 4 teentjes knoflook ongeschild in de ovenschaal voor je deze de oven inschuift; dat levert heerlijke gepofte knoflook op.

Zalm met honing-mosterdsaus met tijm & tuinerwten met bosuitjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s