De maker

Hoe het zover is gekomen

Ik bakte jarenlang eigenlijk alleen cakes, die erg goed vielen bij mijn ‘afnemers’. De favoriet was appel-kaneelcake. Daarna ben ik gaan afwisselen en experimenteren.
Eind 2015 heb ik mijn eerste brood gebakken. Ik vond het erg spannend, gezien alle ‘verhalen’ op internet wat er allemaal mis kan gaan. Maar dat viel meer dan reuze mee. En naast gezond, is eigen gebakken brood ook erg lekker!

Naast cakes, broden, broodjes, crackers en repen bakken, vind ik het op z’n tijd leuk om te koken. Mijn favoriete recepten kun je hier ook terugvinden.

Door de verzoeken om een recept van mijn baksels én omdat ik (bestaande) recepten regelmatig aanpas, ben ik gestart met dit weblog.

Favorieten

Ik ben dol op zalm, noten, zaden & pitten, kruiden & specerijen – zoals kaneel en vanille -, spelt, rozijnen en ananas. Dit vind je dus ook regelmatig terug in de gerechten.
Ik hou niet van (teveel) zout en suiker. Dat komt mede omdat ik daarmee ‘opgevoed’ ben. Zout beperk ik in de gerechten zoveel als mogelijk en suiker vervang ik waar mogelijk door honing die rechtstreeks van de imker komt of andere natuurlijke suikervervangers zoals fruit.

In een notendop

Gek op Frank | Lotte | reizen | wandelen | NEC | bakken & koken | Gelderse paarden | social media | communicatie gemeente @Zevenaar

Advertenties