Havermout-rozijnen-notenrepen

Havermout-rozijnen-notenrepen met rijstwafels, appelstroop, cranberry’s, pecannoten, walnoten, pinda’s en lijnzaad.
Gezonde snack zonder toegevoegde suiker.

Ingrediënten Materialen

Gezonde snack zonder toegevoegde suiker. Gezien de appelstroop, rozijnen en cranberry’s wel met natuurlijke suiker.

Bereidingswijze

  1. Bekleed het broodbakblik met bakpapier.
  2. Wel de rozijnen (nog beter is het om dit daags tevoren te doen en ze een nacht in de koelkast te laten staan, maar dit is geen must):
    1. Doe de rozijnen in een mengkom en voeg 2 tl kaneel en warm water toe tot ze net onder water staan. Als je het water kookt of een Quooker gebruikt, laat het water dan eerst wat af koelen; het water mag niet té warm zijn. Roer door en laat zeker 15 minuten staan.
    2. Water afgieten en laat de rozijnen in een zeef of vergiet uitlekken.
  3. Bekleed een broodbakblik met bakpapier.
  4. Hak de noten grof en doe in een grote mengkom.
  5. Verkruimel hierbij de rijstwafels in stukjes.
  6. Voeg de havermout en het lijnzaad toe.
  7. Snij de cranberry’s klein en voeg deze toe. Roer alles een beetje door elkaar.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Doe de appelstroop in een (andere) grote kom en verwarm deze au bain-marie, tot de stroop volledig vloeibaar is.Voeg hierbij de rozijnen en roer een beetje door.
  10. Voeg de inhoud van de mengkom met vulling toe: verkruimelde rijstwafel, havermout, cranberry’s, lijnzaad en gehakte gemengde noten. Meng goed door.
  11. Voeg de melk toe en roer dit er doorheen.
  12. Schep het mengsel in het bakblik en verdeel met de lepel goed over de bodem. Sla de flappen van het bakpapier over het mengsel heen. Druk met vlakke hand stevig aan.
  13. Bak 15 minuten onderin de voorverwarmde oven op 180 graden.
  14. Haal het bakblik daarna uit de oven en laat heel even afkoelen.
  15. Haal de plak uit het cakeblik, laat daarbij het bakpapier zitten.
  16. Snij, als de plak volledig is afgekoeld, de repen door.
    Een broodblik van 30 cm levert ca. 11 repen op.
  17. Laat ze verder buiten de koelkast afkoelen.

 

Bewaartip

  • Bewaar de repen in de koelkast; ze zijn zeker een week houdbaar.
  • Je kunt (overgebleven) repen prima invriezen. Na afkoelen en snijden in de vriezer doen; laat wat ruimte tussen de repen bij invriezen, dan plakken ze niet aan elkaar. Als ze eenmaal zijn bevroren, kunnen ze wel ‘opeen’ worden bewaard. Een paar uur voor gebruik het gewenste aantal uit de vriezer halen, laten ontdooien en klaar!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s