Gezonde chocolate chip cookies

on

Zo’n 15 chocolate chip cookies, ook bekend als American cookies, maar dan in een gezonde versie. Brosse koekjes van speltmeel en havermout, met dadels, stukjes pure chocolade en een vleugje vanille.

Ingrediënten Materialen

gezonde chocolatechipcookies.jpg

Bereidingswijze

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  3. Doe de dadels in de hakmixer en mix fijn.
    Voeg het speltmeel, de havermout, het vanillepoeder en bakpoeder toe aan de hakmixer. Voeg het ei, de honing en rijstolie toe. Mix kort door; het mengsel mag best wat grof blijven.
  4. Voeg de gehakte chocolade toe en roer met een vork door het mengsel.
  5. Rol balletjes van het mengsel van ongeveer 3-4 cm doorsnede en leg die op de met bakpapier beklede bakplaat. Vet één handpalm in met wat rijstolie en druk de balletjes plat.
  6. Bak de koekjes 15 minuten iets onder het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin.
  7. Haal ze uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Bewaartip

  • Bewaar de gezonde chocolate chip cookies in een luchtdicht afgesloten trommel of bakje buiten de koelkast. Ze zijn zo zeker 2 weken houdbaar.
  • De koekjes kunnen ook worden ingevroren. Wikkel ze dan per stuk stevig in vershoudfolie, dan kun je de gewenste hoeveelheid telkens uit de vriezer halen (en bijvoorbeeld meenemen naar je werk). Laat je ze in de koelkast ontdooien, doe dit ruim één uur voor gebruik.

Variatietip

  • De volkoren speltmeel kun je vervangen door volkoren tarwemeel of havermoutmeel.
  • De honing kun je vervangen door golden syrup of maple syrup.
  • De havermout kun je vervangen door havervlokken.
  • De dadels kun je vervangen door Medjoul dadels.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. jenniferkrijnen schreef:

    Mm lijkt me heerlijk!

    Geliked door 1 persoon

    1. Lidwine Romviel schreef:

      Hoi Jennifer,
      Ze zijn ook echt superlekker!

      Like

Plaats een reactie