Custardcake met zelfgemaakte gele room. Machtig én een caloriebom, maar overheerlijk.
Ingrediënten | Materialen |
|
|
Bereidingswijze
- Maak allereerst de gele room.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet de springvorm in met de lik olijfolie. Strooi vervolgens wat bloem in de springvorm.
- Doe de roomboter, basterdsuiker en vanillesuiker in een mengkom.
Klop met een mixer één voor één de eieren er doorheen.
Voeg gefaseerd het zelfrijzend bakmeel toe; dit kan al mixend. - Doe ietsje minder dan de helft van het deegmengsel in de springvorm; een dunne laag is voldoende.
Probeer een opstaande rand van het deegmengsel in de springvorm te maken. - Schep een laag gele room in de springvorm.
- Verdeel de rest van het deegmengsel eroverheen.
- Bestrooi met wat kaneelpoeder.
- Zet 45 minuten in het midden van de oven op 160 graden.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Dit hoeft niet helemaal tot het koud is; warme custardcake is heerlijk!
Van het overgebleven eiwit kun je schuimpjes / meringues / pavlova’s maken.
Serveertip
- Serveer met poedersuiker erop.
- En/of serveer met gele room erbij; verwarm deze net voor het serveren au bain-marie.
- En/of serveer met slagroom erbij.
Bewaartip
- Bewaar custardcake met gele room afgedekt in de koelkast; hij is zeker een week houdbaar.
- Je kunt (overgebleven) cake prima invriezen. Doe dit op de dag van maken. Wikkel de cake in folie en verpak daarna met een plastic zak; dan komt er geen vocht of lucht in. De custardcake kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Een paar uur voor gebruik weer uit de vriezer halen, in de koelkast afgedekt laten ontdooien en klaar!