Custardcake met gele room

Custardcake met zelfgemaakte gele room. Machtig én een caloriebom, maar overheerlijk.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Maak allereerst de gele room.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  3. Vet de springvorm in met de lik olijfolie. Strooi vervolgens wat  bloem in de springvorm.
  4. Doe de roomboter, basterdsuiker en vanillesuiker in een mengkom.
    Klop met een mixer één voor één de eieren er doorheen.
    Voeg gefaseerd het zelfrijzend bakmeel toe; dit kan al mixend.
  5. Doe ietsje minder dan de helft van het deegmengsel in de springvorm; een dunne laag is voldoende.
    Probeer een opstaande rand van het deegmengsel in de springvorm te maken.
  6. Schep een laag  gele room in de springvorm.
  7. Verdeel de rest van het deegmengsel eroverheen.
  8. Bestrooi met wat kaneelpoeder.
  9. Zet 45 minuten in het midden van de oven op 160 graden.
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen. Dit hoeft niet helemaal tot het koud is; warme custardcake is heerlijk!

Van het overgebleven eiwit kun je schuimpjes / meringues / pavlova’s maken.

Serveertip

  • Serveer met poedersuiker erop.
  • En/of serveer met gele room erbij; verwarm deze net voor het serveren au bain-marie.
  • En/of serveer met slagroom erbij.

Bewaartip

  • Bewaar custardcake met gele room afgedekt in de koelkast; hij is zeker een week houdbaar.
  • Je kunt (overgebleven) cake prima invriezen. Doe dit op de dag van maken. Wikkel de cake in folie en verpak daarna met een plastic zak; dan komt er geen vocht of lucht in. De custardcake kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Een paar uur voor gebruik weer uit de vriezer halen, in de koelkast afgedekt laten ontdooien en klaar!