Hangop

Hangop van magere yoghurt. Heerlijk als toetje met perziken, een vleugje vanille en zelfgemaakte cruesli. Superlekker om te eten met zelfgemaakt jam. Je kunt ook eerst de yoghurt zelf maken. De hangop kan ook gebruikt worden voor het maken van yoghurtijs. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • mengkommen
  • zeef
  • theedoek
  • vershoudfolie
  • koelkast
  • glaasjes of
    glazen kommetjes

Bereidingswijze

  1. Maak een schone theedoek nat en wring hem uit. Leg de theedoek in het zeef en plaats dit op een mengkom. Zorg dat het zeef de bodem van de mengkom niet raakt.
  2. Schenk de magere yoghurt er in en dek af met vershoudfolie. Zet de mengkom acht uur in de koelkast. Langer in de koelkast laten staan kan ook; hoe langer de magere yoghurt zo staat, hoe dikker de hangop wordt. Hou maximaal twaalf tot vijftien uur aan.
  3. Zet de glaasjes of glazen kommetjes waarin je het gaat serveren in de koelkast.
  4. Schep de hangop uit het zeef en doe het in een mengkom.
    Voeg 2 tl vanillepoeder toe aan de hangop en meng met een lepel goed door.
    Voeg de ½ el honing toe en roer goed door.
  5. Was de perziken en dep droog. Snij de perziken in kleine stukjes, hou 2½ el perzikstukjes apart en voeg de rest toe en meng met de lepel nogmaals goed door.
  6. Serveer direct in de gekoelde glaasjes of glazen kommetjes; een laagje cruesli, een laag hangop, een laagje cruesli, een laag hangop en met bovenop een laagje van de achtergehouden perzikstukjes en zelfgemaakte cruesli.

 

Bewaartip

De hangop kun je tot maximaal een week afgedekt, bij voorkeur in een luchtdichte afgesloten bak of kom, in de koelkast bewaren.

Variatietip

  • Ga eerst de yoghurt zelf maken. Dit levert je een heerlijk zachte yoghurt op en dus ook dito hangop!
  • Gebruik vooral ook andere fruitsoorten, zoals aardbeien, abrikozen, mango, banaan, appel (vervang dan de vanille door kaneel) of sinaasappel (vervang dan de vanille door sinaasappelrasp).
  • Vervang het fruit in de hangop door 2 el cacao en garneer naast zelfgemaakte cruesli met 1 tl cacao door een zeefje en 10 gram stukjes pure chocolade (minimaal 78%) bovenop; staat vooraan op de foto bij dit recept.

hangop met perziken en vanillepoeder.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s