Kaneel-vanillekoekjes

Lekker én gezond tussendoortje, deze kaneel-vanillekoekjes, van speltmeel met rozijnen. Supersnel gemaakt! En wanneer ze in de oven staan, doet de geur je al watertanden. Als ze zijn afgekoeld, zijn ze zacht van binnen en krokant van buiten. Recept voor een bakplaat vol, zo’n achttien stuks, heerlijke koekjes.

Ingrediënten Materialen

kaneelvanillekoekjes.jpg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de speltmeel in een mengkom. Voeg het kaneel, de vanillepoeder, baking soda en rozijnen toe. Meng met een lepel goed door elkaar. Pers de citroen uit. Voeg de rijstolie, honing, melk en 1 el citroensap toe. Roer nogmaals goed door en blijf doorroeren tot er een samenhangende deegbal ontstaat.
  3. Verdeel de deegbal in ongeveer 18 balletjes van zo’n 4 cm doorsnede. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat; dit kan gewoon met je handpalm.
  4. Bak de kaneelkoekjes in 15 minuten iets onderin de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  5. Haal ze uit de oven en laat ze op een ovenrooster afkoelen. Kun je je niet inhouden? Warm zijn ze ook superlekker!

Bewaartip

  • Bewaar de kaneel-vanillekoekjes in een luchtdicht afgesloten bak in de koelkast. De koekjes zijn zo zeker twee weken houdbaar.
  • De kaneelkoekjes met vanille kunnen ook worden ingevroren. Wikkel ze dan per stuk stevig in vershoudfolie, dan kun je de gewenste hoeveelheid telkens uit de vriezer halen (en bijvoorbeeld meenemen naar je werk). Laat je ze in de koelkast ontdooien, doe dit ruim één uur voor gebruik.

Variatietip

  • De volkoren speltmeel kun je vervangen door volkoren tarwemeel of havermoutmeel.
  • De honing kun je vervangen door golden syrup of maple syrup.
  • Vervang 1 tl kaneel door 1 kleine tl anijs.

Plaats een reactie