Salade van gebakken appel, avocado, gepocheerd ei en remoulade

Zomerse, frisse salade met gebakken appel, radijs, avocado, in balsamico-azijn gepocheerd ei met remoulade en pecannoten. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 3 appels (Elstar)
  • 2 avocado’s
  • 8 radijsjes
  • 4 eieren
  • 150 ml witte balsamico-azijn
  • 800 ml water
  • 50 gram pecannoten
  • 2 el rijstolie

 

Voor de remoulade:

  • koekenpan
  • 4 borden
  • pan
  • schuimspaan

Let op: gebruik voor de gepocheerde eieren hele verse eieren! Hoe ouder een ei, hoe dunner het eiwit; dan blijft het ei dus niet mooi bij elkaar wanneer je het pocheert.

Bereidingswijze

  1. Maak de remoulade en zet in de koelkast.
  2. Was en ontkroost de appels en snij in plakken. Verhit de rijstolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de plakken appel goudbruin. Verdeel ze, aan de buitenzijde van het bord, over de 4 borden.
  3. Schil de avocado’s en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in reepjes en verdeel tussen en voor de gebakken appel over de 4 borden.
    Was en snij de radijsjes in schijfjes en verdeel ze, tussen de gebakken appel, op 4 punten aan de buitenzijde van het bord over de 4 borden.
  4. Breng de 800 ml water aan de kook. Zet het vuur uit als het kookt en voeg de witte balsamico-azijn toe. Pocheer de 4 eieren in de pan met water en balsamico-azijn: maak een draaiende kolk in de pan door er in te roeren. Breek een ei en laat de inhoud voorzichtig in de pan vallen. Probeer dit in het oog van de draaikolk vanaf een zo klein mogelijke hoogte te doen. Doe dit vervolgens ook met de andere 3 eieren. Laat de eieren in 5 minuten gaar worden. Als het water te koud wordt, verwarm het dan weer. Haal de eieren met de schuimspaan uit het water en laat uitlekken. Leg de uitgelekte gepocheerde eieren in het midden op de 4 borden.
  5. Leg op de 4 borden op alle stukjes appel een pecannoot.
  6. Verdeel de remouladesaus over de 4 borden en serveer.

Plaats een reactie