Salade met gegrilde kip, mango en avocado

Salade met gegrilde kip, pasta, mango, avocado met een kwark-peterseliemengsel voor 4 personen. Supergezond & superlekker!

Ingrediënten Materialen
  • 500 gram kipfilet
  • 4 el ketjap manis
  • 2 el rijstolie
  • 2 tl sambal oelek
  • 300 gram farfalle en fusilli tricolore
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 2 avocado’s
  • 2 mango’s
  • 2 rode uien
  • 7 el kwark
  • ½ bosje verse peterselie
  • mengkommen
  • kookpan
  • huishoudfolie
  • zeef of vergiet
  • oven of grillpan

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilet in grove reepjes.
    Huishoudfolie eroverheen en even platduwen.
    Marineer de kipreepjes in de ketjap, sambal en rijstolie. Doe dit, indien mogelijk, een paar uur van tevoren. Haal de kip een uur voor je de gaat salade maken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Kook de farfalle en fusilli tricolore gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking (water aan de kook brengen, in de pan doen, weer aan de kook brengen en 7 minuten laten koken). Je kunt uiteraard ook andere pasta gebruiken, maar dit ziet er echt heel leuk uit en is heerlijk.
    Giet de pasta af en spoel koud. Laat uitlekken (en koud worden).
  3. Snij met een mes eenmaal de avocado’s rond. Snij nogmaals rond in een loodrechte hoek ten opzichte van de vorige insnede. Zo krijg je 4 gelijke stukken. Draai de helften rond om de avocado’s en verwijder de pit. Haal de schil eraf. Snij het vruchtvlees van de avocado’s over de korte zijde in repen van ca. 1-2 cm breed. Doe ze in een grote mengkom.
  4. Snij de mango’s tweemaal langs de stam (die in het midden zit) doormidden. Snij bij het middenstuk de stam eraf. Snij alle stukken langs de schil en snij het vruchtvlees in blokken. Voeg ze toe aan de mengkom met avocado’s.
  5. Pel en snijd de rode uien in halve ringen en voeg ook toe.
  6. Maak de dressing:
    Doe de kwark in een kleine mengkom.
    Pluk en hak de peterselie fijn en voeg bij de kwark.
    Roer even door en voeg het kwark-peterseliemengsel bij de salade.
    Meng goed door elkaar.
  7. Om de kip te grillen, maak ik gebruik van de oven. Maar het kan natuurlijk ook in een grillpan.
    Laat de kip even in een zeef of vergiet uitlekken.
    Verwarm de oven 3 minuten voor op 220 graden.
    Grill de kipfiletreepjes aan de ene zijde 5 minuten. Draai ze om en grill ze 3 minuten goed gaar.
  8. Snij de ijsbergsla. Leg de ijsbergsla als ’n bedje op het bord.
    Schep er wat salade op.
    Leg als laatste de gegrilde kip bovenop en serveer.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s