Chocolade ijs van kokoscrème

Chocolade ijs van cacao, homemade kokoscrème en Griekse yoghurt en een vleugje vanille. Voor 3 personen (± 400 ml). Puur, gezond en verantwoord tussendoortje.

Ingrediënten Materialen
  • afsluitbare plastic bak, ± 450 ml
  • hakmixer
  • vriezer
  • ijsschep

Bereidingswijze

  1. Maak de kokoscrème; 150 gram kokosrasp, -blokjes of gemalen kokos is dus voldoende.
  2. Laat de kokoscrème in de hakmixer zitten. Voeg ongeveer de helft van de Griekse yoghurt toe. Voeg de cacao en het vanillepoeder toe. Voeg het warme water toe. Voeg de andere helft van de Griekse yoghurt toe. Mix tot een glad geheel.
  3. Schep in een afsluitbare plastic bak. Leg een laag vershoudfolie op het ijs in de plastic bak en druk dit een beetje aan. Laat het 1 uur in de vriezer opstijven. Haal dan de bak uit de vriezer en roer alles met een vork heel goed door elkaar. Zet de bak direct weer terug in de vriezer. Doe dit nadat het ijs telkens 1 uur langer in de vriezer staat; drie keer in totaal. Na 3 tot 4 uur in de vriezer is het ijs goed om te serveren.
  4. Serveer het chocolade ijs in schaaltjes. Zet een bakje kokend water neer en haal een ijsschep (dit kun je eventueel ook met een lepel doen) erdoorheen. Maak 2 kleine of 3 grote bolletjes en doe in de schaaltjes.

Bewaartip

  • Gebruik bij voorkeur een rechthoekige bak van enkele centimeters hoog en niet een diepe, ronde bak; dan bevriest het beter en gelijkmatiger.
  • Staat het ijs langer dan 5 uur in de vriezer? Zet het dan eerst 30 minuten in de koelkast voor je het serveert.
  •  Het ijs is zeker 2 maanden houdbaar in de vriezer.

Variatietip

  • In plaats van Griekse yoghurt, kun je het chocolade ijs ook maken met milde magere kwark (die van Campina is hier uitermate geschikt voor) of van magere yoghurt, door daags van tevoren hangop te maken.
  • Serveer met gezonde warme chocoladesaus; een derde van de hoeveelheid ingrediënten genoemd in het recept is voldoende.
  • Serveer met gezonde chocolademousse van cacao, banaan en avocado; een kwart van de hoeveelheid ingrediënten genoemd in het recept is voldoende.
  • Serveer het ijs in hoorntjes; die je al dan niet dipt in au bain-marie gesmolten chocolade en waarop je ook nog stukjes noot kunt doen.

Plaats een reactie